Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz kaszę mannę na mleku - upiecz to ciacho. :-) Ja jestem fanką kaszki, więc ciasto bardzo mi smakuje. Jest dość specyficzne, pod zębami czuć ziarenka kaszy, ale przy tym przepyszne:) Ciasto piecze sie krótko w niskiej temperaturze, dzięki czemu truskawki nie wysychają i zachowują swój smak.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20700
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26410
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20700
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26410
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
Mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jajka wraz z cukrem ubijamy do powstania puszystej piany. Dodajemy olej po 1 łyżce, ciągle miksując. Dodajemy na zmianę suche składniki i śmietanę. Nie miksujemy zbyt długo. Ciasto wylewamy na blaszkę (około 20x30cm).
Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Większe przekrawamy. Układamy je na cieście, troszkę wciskając do ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30-35 minut.