Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciacha nam na rękę...słodkie i smaczne ;) i szybkie ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1239
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18368
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1239
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5767
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18368
Składniki
Do mleka wrzucamy posiekane masło, cukier waniliowy oraz cukier. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy kaszę i gotujemy do zgęstnienia. Na blaszce rozkładamy herbatniki, wylewamy kaszę, przykrywamy warstwą ciastek. Wstawiamy do lodówki. Dżem rozprowadzamy w wodzie, dodajemy żelatynę wymieszaną w zimnej wodzie, podgrzewamy i lekko studzimy. Wylewamy na ciasto, przekładamy do lodówki.