Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste ciasto z kefirem, myślę że uda się nawet początkującej gospodyni. Smaczne , puszyste i proste w przygotowaniu. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, łyzka drewniana,
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1473
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1376
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 267
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1473
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1376
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 267
Składniki
Wielkość blaszki 27/ 18 cm. ( średniej wielkości ). Jajka wbijamy do większej miski, miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy kefir oraz cienką stróżką wlewamy olej, miksujemy do połączenia składników. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość mieszamy drewnianą łyżką( już nie miksujemy). Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układamy maliny lekko je wciskając w ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 - 45 minut. ( a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do pokrojenia.