Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste ciasto z kefirem, myślę że uda się nawet początkującej gospodyni. Smaczne , puszyste i proste w przygotowaniu. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, łyzka drewniana,
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 151
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 107
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 81
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 815
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 151
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 107
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 81
Składniki
Wielkość blaszki 27/ 18 cm. ( średniej wielkości ). Jajka wbijamy do większej miski, miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy kefir oraz cienką stróżką wlewamy olej, miksujemy do połączenia składników. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość mieszamy drewnianą łyżką( już nie miksujemy). Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układamy maliny lekko je wciskając w ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 - 45 minut. ( a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do pokrojenia.