Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste ciasto z kefirem, myślę że uda się nawet początkującej gospodyni. Smaczne , puszyste i proste w przygotowaniu. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, miska, łyzka drewniana,
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 841
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 238
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 111
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 841
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 238
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 111
Składniki
Wielkość blaszki 27/ 18 cm. ( średniej wielkości ). Jajka wbijamy do większej miski, miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy kefir oraz cienką stróżką wlewamy olej, miksujemy do połączenia składników. Do masy przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość mieszamy drewnianą łyżką( już nie miksujemy). Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układamy maliny lekko je wciskając w ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 - 45 minut. ( a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do pokrojenia.