Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416166
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2801
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4107
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416166
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2801
Składniki
Upiec biszkopt przez ok. 35-40 minut w temp. 180 st. Po ostudzeniu podzielić na 3 części.
Ugotować masę budyniową: w szklance mleka roztrzepać żółtka, mąkę oraz budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać rozmieszany płyn, ugotować budyń. Utrzeć margarynę z ostudzonym budyniem.
Masa kokosowa: Masło rozpuścić, dodać wiórki oraz cukier,podsmażyć, ostudzić.
Masa mleczna: galaretkę przyrządzić zgodnie z opisem na opakowaniu, pozostawić do stężenia, pokroić w kostkę. Mleko ubić z cukrem, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę oraz galaretkę, wymieszać.
Wykonanie: Na spód ciasta wyłożyć 3/4 masy budyniowej, przykryć drugim płatem ciasta, wyłożyć masę mleczną. Przykryć trzecim płatem ciasta, wyłożyć resztę masy budyniowej i masę kokosową.