Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając żółtka i cukier. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy drewnianą łyżka. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy na 180°C przez ok. 20 minut. Najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest suche w środku.
KREM: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do gorącego wsypać galaretkę i dodać margarynę. Mieszać aż wszystkie składniki się połączą. Dodać pokrojone banany. Całość wylać na biszkopt i wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Na górę wylać tężejącą galaretkę.
SMACZNEGO :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pusieczek2 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
super ciacho,na5,do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz

pusieczek2 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
na pewno pyszny,super masa,do ulubionych,ciacho na 5!!0 Kto głosował? | Odpowiedz