Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno wyczuwalna woń i smak alkoholu
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1601
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1002
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1601
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1002
Składniki
Przygotować kakaowy biszkopt:białka ubić ze szczyptą soli dodać cukier żółtka,ocet,olej,mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem.Piec 30min 150st z termoobiegiem. Krem musimy przygotować dzień wcześniej:kaszę,wiórki,cukier mieszamy ze sobą dodajemy mleko,wódkę.Odstawiamy na24godz do lodówki w szczelnym pojemniku .Masło ucieramy i dodajemy po łyżce malibu.
Biszkopt przekrawamy smarujemy kremem odrobinę zostawiamy by posmarować wierzch ciasta na to tarkujemy białą czekoladę.