Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 2784
Dodano: 15.05.2019
Odsłon: 4136
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Następnie wmiksować krem spekulatius. Mąkę wymieszać z proszkiem i migdałami i dodać do masy. Ciastem wypełnić formę i wstawić do piekarnika. Piec ok. 35-40 minut. Po upieczeniu ostudzić. Ciasto przekroić wzdłuż na dwa placki na 1/3 wysokości. Niższy placek pokruszyć. Wyższy umieścić z powrotem w formie, zapiąć obręcz.
Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do mascarpone. Masę wyłożyć na przygotowany spód.
Mandarynki odsączyć. Powciskać w masę. Posypać pokruszonym ciastem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

zzlat 3 dni temuZgłoś do usunięcia
HiI can't make a difference between male and female mandarynek.
Please, pomozhnij mi
0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 16 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Mogę zjeść całą posypkę ;)Ciasto super4 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 16 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Super :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 15 maja 2019Zgłoś do usunięcia
smakowicie wygląda :)4 Kto głosował? | Odpowiedz