Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kruszonki z dodatkiem orzechów w połączeniu z jabłkami i cynamonem to pyszna szarlotka w innej wersji.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 70
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 70
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować. Następnie gotować przez kilka minut do odparowania soku. Dodać cukier, 2 łyżki bułki tartej i cynamon, wymieszać, ostudzić.
Orzechy włoskie posiekać nożem na desce.
Dno kwadratowej tortownicy o wymiarach 25/25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować masłem i oprószyć pozostałą bułką tartą. Do miski przesiać mąkę, dodać masło, cukier z wanilią, żółtka i cukier kryształ. Wszystko razem dokładnie posiekać.
Połączyć z orzechami, wyrabiać palcami do powstania pokruszonego ciasta.
Połowę kruszonki wsypać do przygotowanej tortownicy. Wyłożyć mus z jabłek i przykryć resztą kruszonki
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40-45 minut.