Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem,że masa makowa z puszki budzi wiele kontrowersji.Jeżeli jednak dobrze ją doprawimy wyjdzie nam naprawdę pyszne ciasto....
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 510
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 510
Składniki
Wykonanie: Ciasto-margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po 1 żółtku i dalej ucierać następnie dodać proszek do pieczenia,mąkę i na końcu pianę z białek. Masę makową z puszki wyłożyć na sitko,osączyć.Dodać 2 łyżki ciepłego miodu,żółtka ,ubitą pianę i rodzynki. Większą część ciasta wylać na blaszkę,na to wyłożyć masę makową i przykryć pozostałą częścią ciasta.Piec 45 minut w temp.180 stopni.