Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem,że masa makowa z puszki budzi wiele kontrowersji.Jeżeli jednak dobrze ją doprawimy wyjdzie nam naprawdę pyszne ciasto....
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 210
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 212
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 229
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 210
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 212
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 229
Składniki
Wykonanie: Ciasto-margarynę utrzeć z cukrem,dodawać po 1 żółtku i dalej ucierać następnie dodać proszek do pieczenia,mąkę i na końcu pianę z białek. Masę makową z puszki wyłożyć na sitko,osączyć.Dodać 2 łyżki ciepłego miodu,żółtka ,ubitą pianę i rodzynki. Większą część ciasta wylać na blaszkę,na to wyłożyć masę makową i przykryć pozostałą częścią ciasta.Piec 45 minut w temp.180 stopni.