Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie w wykonaniu i smaczne ciasto z dodatkiem sypkiego maku i owoców. Użyłam rabarbaru, choć owoce można zmieniać.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119219
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8915
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3022
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119219
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8915
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3022
Składniki
Rabarbar obrać i pokroić na kawałki. Obsypać 2 łyżkami cukru
Formę keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wstawić do lodówki
Mąkę przesiać i pomieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym
Masło stopić i przestudzić
Jajka roztrzepać i połączyć z ostudzonym masłem i mlekiem. Dodać do mąki i wymieszać np w robocie kuchennym
Na koniec dosypać mak i wymieszać
Formę wyjąć z lodówki. Przelać do niej ciasto. Na wierzchu ciasno poukładać kawałki rabarbaru. Można lekko docisnąć
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok 60 - 70 minut. Ciasto wyjąc z piekarnika. Przestudzić ok 5 minut i wyjąć z formy na kratkę kuchenną. Pozostawić do wystygnięcia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem