Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na oleju to zawsze trochę mniej cholesterolu. A wychodzi delikatne i pulchne…
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 156
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 164
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 156
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 164
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Składniki
Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i wyspałem delikatnie do masy jajecznej. Wymieszałem powoli szpatułką.
Foremkę 24x24cm wyłożyłem papierem do pieczenia i wylałem do niej ciasto. Posypałem malinami na całej powierzchni, a ponieważ zabrakło mi malin uzupełniłem je jeżynami.
Piekłem około 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Studziłem przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto posypałem cukrem pudrem.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta można odać odrobinę kurkumy i płatków owsianych, a blaszkę wysypać otrębami.
Do cukru dodałem jajka (temp. pokojowa) i ubijałem mikserem, aż otrzymałem jasną, puszystą masę. Następnie delikatnie dolewałem olej i aromat ciągle mieszając.