Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,łatwe w przygotowaniu...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1876
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3130
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1205
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1970
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1876
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3130
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1205
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1970
Składniki
Sposób wykonania: Pieczemy biszkopt: 8 jaj,1 szklanka cukru,6 łyżek mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,4 łyżki kakao Masa:1 l śmietany 30%,2 kremy do tortu o smaku malinowym i dodatkowo
-świeże maliny,2 galaretki malinowe. Sposób wykonania:Upieczony biszkopt należy przekroić na pół,ciasto można nasączyć dowolnym ponczem(ja rozpuszczam spirytus z wodą i cukrem)Ubijamy schłodzoną śmietanę ,następnie wsypać krem do tortu i jeszcze ubić.3/4 kremu wykładamy na warstwę ciasta,przykrywamy drugą warstwą.Smarujemy wierzch pozostałym kremem,układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.