Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,łatwe w przygotowaniu...
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3940
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2831
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3940
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 779
Składniki
Sposób wykonania: Pieczemy biszkopt: 8 jaj,1 szklanka cukru,6 łyżek mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,4 łyżki kakao Masa:1 l śmietany 30%,2 kremy do tortu o smaku malinowym i dodatkowo
-świeże maliny,2 galaretki malinowe. Sposób wykonania:Upieczony biszkopt należy przekroić na pół,ciasto można nasączyć dowolnym ponczem(ja rozpuszczam spirytus z wodą i cukrem)Ubijamy schłodzoną śmietanę ,następnie wsypać krem do tortu i jeszcze ubić.3/4 kremu wykładamy na warstwę ciasta,przykrywamy drugą warstwą.Smarujemy wierzch pozostałym kremem,układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.