Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,łatwe w przygotowaniu...
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1073
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5624
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18072
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1073
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5624
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18072
Składniki
Sposób wykonania: Pieczemy biszkopt: 8 jaj,1 szklanka cukru,6 łyżek mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,4 łyżki kakao Masa:1 l śmietany 30%,2 kremy do tortu o smaku malinowym i dodatkowo
-świeże maliny,2 galaretki malinowe. Sposób wykonania:Upieczony biszkopt należy przekroić na pół,ciasto można nasączyć dowolnym ponczem(ja rozpuszczam spirytus z wodą i cukrem)Ubijamy schłodzoną śmietanę ,następnie wsypać krem do tortu i jeszcze ubić.3/4 kremu wykładamy na warstwę ciasta,przykrywamy drugą warstwą.Smarujemy wierzch pozostałym kremem,układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.