Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą orzechową- takie smaczne tortowe ciasto do kawy!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 543
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13482
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Następnie dodajemy mąki, proszek do pieczenia, amoniak i ubita pianę z białek. Ciasto dzielimy na 3 części do jednej dajemy wiórki kokosowe i olejek, do drugiej orzechy a do trzeciej mak. Pieczemy osobno około 35 minut w 180 stopniach w foremce 25/36.
Masa z orzechami: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po trochu orzechów i miksujemy. Przekładamy placki. Na spód ciasto kokosowe- ciasto makowe- ciasto- orzechowe- dowolna dekoracja