Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIASTO JEST BARDZO SMACZNE I NIE WYMAGA DUŻO PRACY..
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jaja,cukier rozmieszać mikserem ,dodać jogurt lub kefir i wymieszać .Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy i wszystko chwilę wyrobić by się połączyły wszystkie składniki .
Gotowe ciasto przelać na dużą blaszkę taką z piekarnika (moja ma 37na 34)wyłożoną papierem do pieczenia .
Migdały wymieszaj z cukrem waniliowym a cukier kryształ wysyp po cieście a na to migdały .PIEC w tem.200 st przez 20 minut.
Trzeba uważać na migdały by się nie przypaliły ja przykrywam ciasto papierem do pieczenia .
Gdy ciasto się upiecze gorące wyciągamy z piekarnika i polewamy całość śmietanką i zostawiamy do wystygnięcia ..SMACZNEGO