Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie,najlepiej smakuje schłodzone.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Blachę u mnie korytko wykładam papierem do pieczenia.Na spód rozkładam warstwę herbatników.Kasię ucieram z cukrem pudrem , dodaję naprzemiam mleko granulowane i serek waniliowy.Ucieram do otrzymania jednolitej masy.
Połowe masy wykładam na blachę , przykrywam herbatnikami i smaruję kajmakiem.U mnie wystarcza ok.1/2 puszki.Do reszty masy dodaję kakao i ucieram.
Wykładam masę na blachę i układam resztę herbatników.Czekoladę gorzką rozpuszczam z mlekiem i polewam wierzch ciasta.Wkladam do lodówki na całą noc ,aby ciasto się stężało.