Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z musem rabarbarowym i masą kakaową.

Ciasto z musem rabarbarowym i masą kakaową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 261

Miałam zamrożony rabarbar,ciasto z musem z niego wyszło przepyszne.Winne i przypominające nam wiosnę.

Składniki

  • rabarbar 1,5kg
  • galaretki truskawkowe 3 op.
  • cukier do smaku
  • biszkopty podłużne 340g
  • mascarpone 2 op
  • smietanka 30% 200ml
  • kakao 2 kopiate łyżki
  • cukier puder 2 łyżki
  • rum 70ml
  • płatki migdałów do posypania
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Foremkę 25/34 cm wyłożyć biszkoptami.
    Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubitą śmietankę oraz kakao.Na końcu wlewać stopniowo rum i zmiksować
    Wyłożyć na biszkopty.
    Na masę ułożyć drugą warstwę biszkoptów.


    Rabarbar pokroić w kostkę i rozprażyć z dodatkiem cukru na gładką masę.Jeśli nie całkiem się rozgotuje można rozdrobnić blenderem..

    Do gorącej masy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia.

    Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopty.

    Masa częściowo wchłonie się w biszkopty.


    Posypać płatkami migdałowymi.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń