Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zamrożony rabarbar,ciasto z musem z niego wyszło przepyszne.Winne i przypominające nam wiosnę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2519
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4606
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2519
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4606
Składniki
Foremkę 25/34 cm wyłożyć biszkoptami. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubitą śmietankę oraz kakao.Na końcu wlewać stopniowo rum i zmiksować Wyłożyć na biszkopty. Na masę ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Rabarbar pokroić w kostkę i rozprażyć z dodatkiem cukru na gładką masę.Jeśli nie całkiem się rozgotuje można rozdrobnić blenderem.. Do gorącej masy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia. Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopty. Masa częściowo wchłonie się w biszkopty. Posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!