Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto z nektarynkami.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11535
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 568
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11535
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13490
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2744
Składniki
Miękkie masło przekładamy do miseczki i miksujemy na puszystą masę, na koniec dodając stopniowo cukier. Następnie dodajemy jajka i miksujemy do połączenia. Do masła dodajemy olej i ekstrakt i ponownie miksujemy, aż masa będzie kremowa. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz solą, zmniejszamy obroty miksera i stopniowo wsypujemy do powstałej wcześniej masy. Tortownice o wym. ok. 26 cm lub mniejszej smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, następnie przekładamy do niej ciasto, kładąc na wierzch połówki nektarynek. Pieczemy w 180 C przez ok. 30-35 min. do suchego patyczka. Smacznego.