Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wypiek przygotujesz błyskawicznie z prostych składników, które bez wątpienia posiadasz w swojej kuchni. Możesz sięgnąć po dowolne owoce np. jabłka, gruszki czy rabarbar, wszystko zależy od tego co akurat będziesz mieć pod ręką.
Blaszka 24x24 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 983
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11935
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1413
Składniki
Borówki umyj i dokładnie osusz.
W dużej misce zacznij ubijać jajka. Gdy podwoją swoją objętość wsyp cukier i miksuj dopóki całkowicie się nie rozpuści. Następnie cienkim strumieniem wlej olej i dodaj pastę waniliową, całość ubijaj jeszcze przez kilka minut.
Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem i sodą. Dodaj do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj.
Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wlej ciasto, na wierzch wyłóż borówki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut – do suchego patyczka.