Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1961
Dodano: 18.01.2018
Odsłon: 2629
> 6 os. | > 60 min | trudne | drogie |
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy dzielimy na 3 części do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 min.
Masa:
Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy łączymy z utartym masłem. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Nutellę rozpuszczamy dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy.
Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą- tężejące galaretki z brzoskwiniami- biszkopt- nutella- masa- biszkopt- polewa
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)