Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z nutellą i brzoskwiniami- wykwintne nawet za tort może być. Smaczne z takimi dodatkami!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12459
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12459
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy dzielimy na 3 części do jednej dajemy startą czekoladę mleczną na małej tarce wylewamy na blachy o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 min.
Masa: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy łączymy z utartym masłem. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do galaretek. Nutellę rozpuszczamy dodajemy pokruszony wafel tortowy. Mieszamy. Przełożenie ciasta: Biszkopt z czekoladą- tężejące galaretki z brzoskwiniami- biszkopt- nutella- masa- biszkopt- polewa