Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 2151
Dodano: 07.04.2020
Odsłon: 1997
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać po jednym jajku, cały czas miksując.
Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników.
Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej
bułką tartą. Na wierzch wyłożyć dowolne owoce. U mnie tym razem winogron.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 30 minut.
W międzyczasie z podanych składników zrobić kruszonkę.
Po 30 minutach wyciągać ciasto z piekarnika, (nie wyłączać go) i posypać kruszonką. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.
Gotowe ciasto zostawić do wystudzenia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 07 kwietnia 2020Zgłoś do usunięcia
Takie są najpyszniejsze:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz