Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe, nawet dla osoby mało biegłej w pieczeniu jak ja :D
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Przy pieczeniu ciast wybieram drogę na skróty i najłatwiejszą więc proszę o wyrozumiałość doświadczone kucharki. Efekt jest dobry i polecam wszelkie ułatwienia. Składniki ciasta dałam do malaksera z końcówka ciastową. Wyrobiłam je, aż zbiło się w kule. Schowałam do zamrażarki.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kompot-z-agrestu,173728,fafiatko.html Kompot wypiłam i zostały mi owoce. Obsypałam je kaszą manną. Ciasto wyłożyłam do foremki z papierem do pieczenia. Wyłożyłam owoce na ciasto. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. W między czasie zrobiłam najprostszy lukier. Do cukru pudru dodałam ciepłej wody i wymieszałam.
Gdy ciasto ostygło polałam je lukrem. Smacznego :)