Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe, nawet dla osoby mało biegłej w pieczeniu jak ja :D
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5293
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Przy pieczeniu ciast wybieram drogę na skróty i najłatwiejszą więc proszę o wyrozumiałość doświadczone kucharki. Efekt jest dobry i polecam wszelkie ułatwienia. Składniki ciasta dałam do malaksera z końcówka ciastową. Wyrobiłam je, aż zbiło się w kule. Schowałam do zamrażarki.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kompot-z-agrestu,173728,fafiatko.html Kompot wypiłam i zostały mi owoce. Obsypałam je kaszą manną. Ciasto wyłożyłam do foremki z papierem do pieczenia. Wyłożyłam owoce na ciasto. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. W między czasie zrobiłam najprostszy lukier. Do cukru pudru dodałam ciepłej wody i wymieszałam.
Gdy ciasto ostygło polałam je lukrem. Smacznego :)