Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe, nawet dla osoby mało biegłej w pieczeniu jak ja :D
...ale pyszny.
Odsłon: 760
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 654
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 399
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 209
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5164
...ale pyszny.
Odsłon: 760
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 654
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 399
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 209
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5164
Składniki
Przy pieczeniu ciast wybieram drogę na skróty i najłatwiejszą więc proszę o wyrozumiałość doświadczone kucharki. Efekt jest dobry i polecam wszelkie ułatwienia. Składniki ciasta dałam do malaksera z końcówka ciastową. Wyrobiłam je, aż zbiło się w kule. Schowałam do zamrażarki.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kompot-z-agrestu,173728,fafiatko.html Kompot wypiłam i zostały mi owoce. Obsypałam je kaszą manną. Ciasto wyłożyłam do foremki z papierem do pieczenia. Wyłożyłam owoce na ciasto. Piekłam 30 minut w 180 stopniach. W między czasie zrobiłam najprostszy lukier. Do cukru pudru dodałam ciepłej wody i wymieszałam.
Gdy ciasto ostygło polałam je lukrem. Smacznego :)