Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest eleganckie. Dostałam od kuzynki.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 118
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Formę o wymiarach 37 x 25 m wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka wraz z solą ubić na sztywno , dodać żółtka + kakao, proszek do pieczenia , cukier i mąkę ciągle miksujemy. Masę wylać na blaszkę. Pięć 25 minut 180*C 2. Krem Straciatella: Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno , dodać startą czekoladę i wystudzoną żelatynę. Wszystko cały czas mieszając. Wylewamy na biszkopt i odstawiamy do lodówki na ok.60 minut. 3. Krem Pepsi: Pepsi zagotować i rozpuścić w tym żelatynę i cukier , śmietanę ubić i dodać do niej schłodzone pepsi z żelatyną i intensywnie mieszając. Wylać na krem straciatellę. 4. Na wierzch możemy posypać utartą czekoladę.