Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo szybkie w wykonaniu. Nie za słodkie, takie w sam raz. Domownikom bardzo smakowało. Serdecznie polecam.
Żółtka z czterech jaj utrzeć z cukrem, ekstraktem waniliowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać rozpuszczone i wystudzone masło. Nadal ucierać do połączenia składników. Ubić w (oddzielnym naczyniu) pianę z czterech białek ze szczyptą soli. Wmieszać delikatnie przy pomocy łopatki do przygotowanej masy. Następnie całość przelać do przygotowanej foremki, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C. 30 minut.
W czasie gdy ciasto się piecze przygotować polewę. Zmiksować w blenderze orzechy. Przełożyć je do miski. Utrzeć z jajkiem i cukrem. Po 30 minutach pieczenia wyłożyć na ciasto. Rozsmarować i piec jeszcze 15 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy już się upiekło. Jeśli nie dodać jeszcze trochę czasu. Po całkowitym wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Uwaga!
Orzechy nerkowca można zstąpić orzechami włoskimi lub migdałami.
Większość z nas kojarzy kuchnię włoską z pizzą i spaghetti. Typową i tradycyj...
Odsłon: 4286
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 9
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7831
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2123
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 9
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7831
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2123
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Składniki
Żółtka z czterech jaj utrzeć z cukrem, ekstraktem waniliowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać rozpuszczone i wystudzone masło. Nadal ucierać do połączenia składników. Ubić w (oddzielnym naczyniu) pianę z czterech białek ze szczyptą soli. Wmieszać delikatnie przy pomocy łopatki do przygotowanej masy. Następnie całość przelać do przygotowanej foremki, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C. 30 minut. W czasie gdy ciasto się piecze przygotować polewę. Zmiksować w blenderze orzechy. Przełożyć je do miski. Utrzeć z jajkiem i cukrem. Po 30 minutach pieczenia wyłożyć na ciasto. Rozsmarować i piec jeszcze 15 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy już się upiekło. Jeśli nie dodać jeszcze trochę czasu. Po całkowitym wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Uwaga! Orzechy nerkowca można zstąpić orzechami włoskimi lub migdałami.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 123
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 372