Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z pomarańczami- proste ciasto z galaretką i pomarańczą.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 157
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1958
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 498
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 157
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1958
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 498
Składniki
Biszkopty jasne jak i kakaowy wykonujemy tak samo: Białka ubijamy na sztywno wraz z cukrem, następnie dodajemy żółtka, wodę, olej i sypkie składniki- wszystko miksujemy i przelewamy do blachy 25/36 wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min w temp. 170 stopni. Biszkopt jasny przekrawamy na pół.
Masa: Mleko podgrzewamy w rondelku, dodajemy pokruszoną czekoladę gorzką. Mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy chłodną czekoladę i alkohol, miksujemy.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i mieszamy z obranymi i pokrojonymi drobno kawałkami pomarańczy. Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny- krem- biszkopt kakaowy- połowa galaretki- biszkopt jasny- pozostała galaretka.