Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem szybkie i proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i rozpływające się w ustach. Polecam do popołudniowej kawki.
blaszka, mikser, nóż,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Rabarbar po oczyszczeniu pokroić na 1 - 1,5 cm kawałki, zasypać cukrem i lekko oprószyć cynamonem odstawić. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać jajka, następnie przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować do całkowitego połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki , na wierzchu rozłożyć pokrojony ale odciśnięty z nadmiaru soku rabarbar. Na rabarbar rozłożyć przygotowaną wcześniej kruszonkę. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Kruszonka; Masło wygnieść razem z cukrem pudrem , dodając mąkę.
Ciasto po upieczeniu.