Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie uwielbia ciast z kruszonką? W dodatku w towarzystwie pysznych, letnich owoców. Domowa kruszonka na cieście stanowi fantastyczny balans wobec kwaskowatości rabarbaru. Miękkie, ucierane ciasto jogurtowe i chrupiąca kruszonka to duet, który sprawia, że ciasto smakuje najlepiej. Zamiast rabarbaru możesz użyć innych, sezonowych owoców.
Foremka 20x35 cm
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 587
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5600
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 587
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5600
Składniki
Umyj rabarbar, odetnij zdrewniałe końcówki i pokrój w centymetrowe kawałki. Posyp cukrem, mąką i odstaw.
Do miski wbij jajka i utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Dodaj olej oraz jogurt, a następnie przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Połącz składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Do miski wbij jajka i utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Dodaj olej oraz jogurt, a następnie przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Połącz składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Foremkę (20x35 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Na dno przełóż połowę ucieranego ciasta, na nie dżem owocowy, następnie wyłóż resztę masy. Ułóż kawałki rabarbaru na powierzchni ciasta i posyp wierzch kruszonką. Piecz ciasto w temperaturze 180°C przez około 40-45 minut. Ciasto jest najsmaczniejsze pierwszego dnia od upieczenia.