Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto majonezowe jest bardzo puszyste i wilgotne. Ponadto zawsze się udaje, nie wymaga dużo pracy, ani czasu
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 256
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 537
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1215
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1142
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 256
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 537
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1215
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1142
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałem (temperatura pokojowa). Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Ciasto przelałem do foremki. Forma 24x24cm
Rabarbar obrałem, pokroiłem w 1-1,5 kawałki i wymieszałem z galaretką. Użyłem galaretki cytrynowej po pierwsze ze względu na smak, po drugie na kolor. Zamiast galaretki można użyć kisielu lub nawet mąki ziemniaczanej – ciasto wtedy nie będzie tak słodkie.
Pokrojony rabarbar wysypałem równomiernie na ciasto i wstawiłem do piekarnika. Piekłem 5o minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto przewróciłem „do góry nogami”, gdyż cały rabarbar opadł na dno.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem odrobinę płatków owsianych. Przed wylaniem masy do foremki, dno wysypałem otrębami i siemieniem lnianym. Do rabarbaru mieszanego z galaretką dodałem również odrobinę ostropestu.