Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto majonezowe jest bardzo puszyste i wilgotne. Ponadto zawsze się udaje, nie wymaga dużo pracy, ani czasu
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31882
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2174
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31882
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2174
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 901
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałem (temperatura pokojowa). Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Ciasto przelałem do foremki. Forma 24x24cm
Rabarbar obrałem, pokroiłem w 1-1,5 kawałki i wymieszałem z galaretką. Użyłem galaretki cytrynowej po pierwsze ze względu na smak, po drugie na kolor. Zamiast galaretki można użyć kisielu lub nawet mąki ziemniaczanej – ciasto wtedy nie będzie tak słodkie.
Pokrojony rabarbar wysypałem równomiernie na ciasto i wstawiłem do piekarnika. Piekłem 5o minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto przewróciłem „do góry nogami”, gdyż cały rabarbar opadł na dno.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem odrobinę płatków owsianych. Przed wylaniem masy do foremki, dno wysypałem otrębami i siemieniem lnianym. Do rabarbaru mieszanego z galaretką dodałem również odrobinę ostropestu.