Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na ciasto z rabarbarem. Smaczne i dość szybkie w wykonaniu. Urozmaicone kruszonką, która sprawia, że kwaskowaty rabarbar doskonale smakuje. Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Wszystkie składniki powinny być użyte w temperaturze pokojowej.
Białka ubijamy na puszystą masę, a następnie dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy stale ubijając, aż masa będzie całkiem sztywna i szklista
Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku nie przestając ubijać
Następnie dodajemy na przemian olej i maślankę ( stopniowo ).
Maślanka, jak i inne składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Na koniec do masy dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając ciasto
Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy ok 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia
Na wierzchu układamy obrany i pokrojony rabarbar
A całość obsypujemy kruszonką przygotowaną z w/w składników
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9319
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 448
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9319
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 448
Składniki
Białka ubijamy na puszystą masę, a następnie dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy stale ubijając, aż masa będzie całkiem sztywna i szklista Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku nie przestając ubijać Następnie dodajemy na przemian olej i maślankę ( stopniowo ). Maślanka, jak i inne składniki powinny być w temperaturze pokojowej Na koniec do masy dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając ciasto
Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy ok 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia Na wierzchu układamy obrany i pokrojony rabarbar A całość obsypujemy kruszonką przygotowaną z w/w składników Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 168
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 223