Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bitą śmietanką. Do tego smak malin , mniamm.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 285
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3958
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 369
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29369
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 285
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3958
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 369
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29369
Składniki
BISZKOPT; Białka ubijamy z cukrem na bardzo sztywno .Dodajemy stopniowo żółtka A następnie mąkę przesianą z proszkiem. Pieczemy w 170* 15 minut MASA; Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitej smietanki dodajemy stopniowo serki mascarpone Na masę układamy maliny i zalewamy galaretką malinową.
Dobre rady; Na zimny biszkopt wykładamy masę. Umieszczamy w lodówce. Układamy maliny i lekko zalewamy galaretką , aby się przykleiły i nie pływały. Gdy galaretka lekko stężeje, wylewamy resztę galaretki. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Ciasto zrobiłam w kwadratowej tortownicy 25/25.