Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bitą śmietanką. Do tego smak malin , mniamm.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 907
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2783
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3327
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 907
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2783
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3327
Składniki
BISZKOPT; Białka ubijamy z cukrem na bardzo sztywno .Dodajemy stopniowo żółtka A następnie mąkę przesianą z proszkiem. Pieczemy w 170* 15 minut MASA; Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Do ubitej smietanki dodajemy stopniowo serki mascarpone Na masę układamy maliny i zalewamy galaretką malinową.
Dobre rady; Na zimny biszkopt wykładamy masę. Umieszczamy w lodówce. Układamy maliny i lekko zalewamy galaretką , aby się przykleiły i nie pływały. Gdy galaretka lekko stężeje, wylewamy resztę galaretki. Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Ciasto zrobiłam w kwadratowej tortownicy 25/25.