Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i nadeszła pora na orzeźwiające ciasto na bazie serków wiejskich. Oczywiście zamiast agaru, można użyć żelatyny. Na pewno wyjdzie równie smaczne.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5103
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 567
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5103
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 567
Składniki
Do garnka przekładamy serek wiejski dodając cukier. rodzynki. miód, nasiona, ekstrakt i 3 łyżki agaru, podgrzewamy (cały czas mieszając), nie dopuszczamy do wrzenia. Studzimy. Blaszkę ( 28x19 ) wykładamy ciastkami, zalewamy tężejącą masą serową. Przekładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Brzoskwinie kroimy na plasterki. Układamy na masie serowej (resztę brzoskwiń zjadamy-to uwielbiam). Zalewę przelewamy do rondelka, dodajemy łyżkę agaru, podgrzewamy dokładnie łącząc z syropem. Studzimy. Gdy zacznie tężeć, zalewamy brzoskwinie, przekładamy do lodówki, do całkowitego schłodzenia.