Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest świetne i zachwyca każdego swoim smakiem. Zapraszam do pieczenia już dziś!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 593
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 779
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 284
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 593
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 779
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 284
Składniki
Ciasto I: Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i wykładamy na blaszki 25/36.
Sezam: Miód, sezamek, cukier, margarynę zagotowujemy, studzimy i dajemy na jedną część ciasta I. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach w formie 25/36.
Kokos: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe. Na drugą połowę ciasta I wykładamy najpierw powidło, a na nie rozsmarowujemy kokos. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
Ciasto II: Z Mąki, cukru pudru, margaryny, śmietany, sody, żółtek i miodu zrobić ciasto. Upiec w formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut.
Masa: W niewielkiej ilości mleka rozmieszać mąkę, resztę zagotować z cukrami, na gotujące wlać mąkę. Ugotować , ostudzić i utrzeć z margaryną. Przełożenie: Ciasto II- połowa masy- Ciasto z sezamkiem- reszta masy- ciasto z kokosem- dowolna dekoracja