Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
Truskawki pokroić w ćwiartki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Uszykować blachę do pieczenia.
Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu, aż będzie jasny puszysty krem.
Następnie dodajemy stopniowo olej, cały czas miksując.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy. Dalej ciągle miksując, ale już na minimalnych obrotach miksera.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną wcześniej blachę i ułożyć na nim truskawki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min, aż do "suchego patyczka". Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)