Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Truskawki pokroić w ćwiartki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Uszykować blachę do pieczenia.
Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu, aż będzie jasny puszysty krem.
Następnie dodajemy stopniowo olej, cały czas miksując.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy. Dalej ciągle miksując, ale już na minimalnych obrotach miksera.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną wcześniej blachę i ułożyć na nim truskawki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min, aż do "suchego patyczka". Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)