Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 32
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1172
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 32
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1172
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
Składniki
Truskawki pokroić w ćwiartki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Uszykować blachę do pieczenia.
Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na najwyższych obrotach do momentu, aż będzie jasny puszysty krem.
Następnie dodajemy stopniowo olej, cały czas miksując.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami dodajemy do masy. Dalej ciągle miksując, ale już na minimalnych obrotach miksera.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną wcześniej blachę i ułożyć na nim truskawki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min, aż do "suchego patyczka". Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)