Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania, świetne na upalne dni, bo bardzo lekkie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać cukier, żółtka i sok z cytryny. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Miksować przez ok. 3 minuty. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gęsto poukładać na wierzchu truskawki. Piec ok. 40-45 minut w temp. 170 st. C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego! Czerwiec, 2010r.