Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym, galaretką i truskawkami.
blaszka 20x30cm, piekarnik,lodówka
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 274
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 292
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 350
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 274
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 292
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 350
Składniki
Masę przekładamy do formy(30x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170° C z grzałką góra i dół (do suchego patyczka). Biszkopt po wystudzeniu przekładamy na drugą stronę, spodem do góry w formie.
Teraz musimy przygotować żelatynę. Rozpuszczamy ją we wrzątku i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, pod koniec wlewamy żelatynę i mieszamy do połączenia składników. Krem wykładamy na biszkopt i wyrównujemy. Wstawiamy na 15 minut do lodówki.
Po tym czasie na krem kładziemy umyte, pokrojone truskawki. Całość zalewamy wystudzoną gęstą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki(około 2-3h). Gotowe…
Przygotowanie ciasta zaczynamy od wymieszania galaretek z wrzątkiem i odstawienia do wystygnięcia. Teraz robię biszkopt. Z jajek wyjętych wcześniej z lodówki oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Po 2-3 minutach dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy żółtka i olej jeszcze chwilę miksując.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy za pomocą szpatułki. Delikatnie mieszamy do momentu połączenia składników.