Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na domowy wypiek z owocami? Oto ciasto z truskawkami na dużą blachę, które zachwyci ciebie i całą twoją rodzinę. Do jego przygotowania nie potrzebujesz dużej liczby składników.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka umieść w jednym naczyniu razem z cukrem, zarówno tradycyjnym, jak i waniliowym i zacznij ubijać na jasną oraz puszystą masę. Możesz to zrobić za pomocą blendera lub miksera. Miksuj na wysokich obrotach około 7 minut.
Kiedy masa jajeczna zrobi się puszysta i jednolita, a także powiększy swoją objętość, wlewaj powoli olej. Nie przerywaj ubijania.
W następnej kolejności dodaj 2 łyżki wody. Na końcu zacznij dodawać partiami mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszaj szpatułką lub drewnianą łyżką. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
W tym czasie przygotuj truskawki. Umyj je pod bieżącą wodą, a następnie pozbądź się szypułek za pomocą ostrego nożyka. Pokrój w ósemki lub plasterki. Ułóż owoce na cieście. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu przez około 40 minut. Wyciągnij ciasto z piekarnika do wystudzenia, a następnie oprósz je cukrem pudrem dla dekoracji.