Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na domowy wypiek z owocami? Oto ciasto z truskawkami na dużą blachę, które zachwyci ciebie i całą twoją rodzinę. Do jego przygotowania nie potrzebujesz dużej liczby składników.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 132
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 186
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 132
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 186
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 188
Składniki
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka umieść w jednym naczyniu razem z cukrem, zarówno tradycyjnym, jak i waniliowym i zacznij ubijać na jasną oraz puszystą masę. Możesz to zrobić za pomocą blendera lub miksera. Miksuj na wysokich obrotach około 7 minut.
Kiedy masa jajeczna zrobi się puszysta i jednolita, a także powiększy swoją objętość, wlewaj powoli olej. Nie przerywaj ubijania.
W następnej kolejności dodaj 2 łyżki wody. Na końcu zacznij dodawać partiami mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszaj szpatułką lub drewnianą łyżką. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
W tym czasie przygotuj truskawki. Umyj je pod bieżącą wodą, a następnie pozbądź się szypułek za pomocą ostrego nożyka. Pokrój w ósemki lub plasterki. Ułóż owoce na cieście. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu przez około 40 minut. Wyciągnij ciasto z piekarnika do wystudzenia, a następnie oprósz je cukrem pudrem dla dekoracji.