Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto taki niby snikers z orzechami. Karnawałowo smacznie!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 31
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 79
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy na blasze 25/36 w temperaturze 180 stopni. Ciasto z waflem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i orzechy. Mieszamy. Dwie formy wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nich wafel na niego wylewamy po połowie piany. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Masa: Cukier, kakao i wodę zagotowujemy. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przyłożenie ciasta: Ciasto z waflem- połowa masy- biszkopt- masa- ciasto z waflem ( wafel dajemy od góry)