Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9864
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 545
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9864
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 545
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
żelatynę namoczyć w szklance wody, jak napęcznieje rozpuścić , jeszcze ciepłą podzielić na trzy częsci, .
brzoskwinie zmiksować wraz z syropem , dodać jedną część żelatyny wymieszać i tężejące wylac na biszkopt, maślanke wymieszać z drugą częściom żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie , na to ułożuć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek, następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny , tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona. gdy to zastygnie zalać galaretką tężejącą , która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody.