Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na weekend. Jest mięciutkie o lekkim posmaku kokosu. Polecam.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 796
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113310
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 832
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 796
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113310
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 832
Składniki
Jajka ubić z cukrem, aż zbieleją i powiększą objętość. Wtedy dodać olej i nadal ubijać na małych obrotach. Następnie dodać jogurt i ekstrakt waniliowy i nadal wolno ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta. Delikatnie wmieszać łopatką. Na koniec wiórki kokosowe. Również je mieszać łopatką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 23 cm. Dno tortownicy trzeba wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem i posypać wiórkami. Lukier i wiórki kokosowe także na boki ciasta.