Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto rewelacja dla sezonu wiśniowego . Lubię to ciasto często do niego powracam :) Polecam!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3487
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3487
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Ciasto: Z mąki, proszku do pieczenia, cukru pudru, żółtek, śmietany, margaryny robimy ciasto. Dzielimy na sześć części. Trzy wykładamy do blaszek 25/36. Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pod koniec dajemy kisiele. Dzielimy na trzy części. Na ciasto dajemy pianę na nią trochę wiśni i przykrywamy jedną częścią zostawionego ciasta. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Tak robimy pozostałe ciasta. Masa: Dwie szklanki mleka zagotowujemy. W pozostałym mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń. Studzimy. Łączymy z utartym wcześniej masłem. Ciasto przekładamy masą i dekorujemy dowolnie.