Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do którego dodałam rabarbar i wiśnie z nalewek. Nie polecam ciasta dzieciom :) Ma % :)
miseczka 1 większa:
ucieramy:
2 szt. jajka
1 szklanka cukru
cynamon 1 łyżeczka
1 cukier waniliowy
1 olejek rumowy
1 łyżeczka suszonej skórki cytryny
powoli dodajemy i mieszamy:
1 szklanka oleju
3/4 szklanki mleka
miseczka 2 mniejsza:
poniższe składniki mieszamy:
2.5 szklanki mąki (przesiewamy przez sitko)
3/4 łyżeczki soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki- 1, stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy.
Do ciasta dodajemy owoce i mieszamy ręcznie drewnianą łyżką.
Wysmarować margaryną prodiż wraz ze środkowym stożkiem oraz posypać tartą bułką.
Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanego prodiża i pieczemy 45 minut (sprawdzamy cienkim kijkiem przez jedną z dziurek w pokrywie prodiża czy ciasto jest upieczone, kijek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta.).
Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć prodiż i wyjąć ciasto. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 56
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4341
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 56
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4341
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Składniki
miseczka 1 większa: ucieramy: 2 szt. jajka 1 szklanka cukru cynamon 1 łyżeczka 1 cukier waniliowy 1 olejek rumowy 1 łyżeczka suszonej skórki cytryny powoli dodajemy i mieszamy: 1 szklanka oleju 3/4 szklanki mleka
miseczka 2 mniejsza: poniższe składniki mieszamy: 2.5 szklanki mąki (przesiewamy przez sitko) 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki- 1, stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy.
Do ciasta dodajemy owoce i mieszamy ręcznie drewnianą łyżką.
Wysmarować margaryną prodiż wraz ze środkowym stożkiem oraz posypać tartą bułką.
Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanego prodiża i pieczemy 45 minut (sprawdzamy cienkim kijkiem przez jedną z dziurek w pokrywie prodiża czy ciasto jest upieczone, kijek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta.).
Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć prodiż i wyjąć ciasto. Ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 56
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 161