Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu i smaczne ciasto z wiśniami i rabarbarem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki-1 stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy. Do ciasta dodajemy owoce i mieszamy ręcznie drewnianą łyżką. Wysmarować margaryną prodiż wraz ze środkowym stożkiem oraz posypać tartą bułką. Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanego prodiża i pieczemy 45 minut (sprawdzamy cienkim kijkiem przez jedną z dziurek w pokrywie prodiża czy ciasto jest upieczone, kijek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta.). Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć prodiż i wyjąć ciasto. Ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!