Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród wszystkich owoców, śliwki chyba są najsmaczniejsze w takim właśnie cieście.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5004
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30971
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5004
Składniki
Margarynę rozpuścić i przestudzić.Żółtka ubić z 0,5 szklanki cukru.Białka ubić z 0,5 szklanki cukru.Do ubitych żółtek dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,wlewamy ostudzoną margarynę i na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Ciasto wlewamy do blaszki i na wierzchu układamy wydrylowane śliwki.Pieczemy 45 minut.