Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród wszystkich owoców, śliwki chyba są najsmaczniejsze w takim właśnie cieście.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 265
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 265
Składniki
Margarynę rozpuścić i przestudzić.Żółtka ubić z 0,5 szklanki cukru.Białka ubić z 0,5 szklanki cukru.Do ubitych żółtek dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,wlewamy ostudzoną margarynę i na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Ciasto wlewamy do blaszki i na wierzchu układamy wydrylowane śliwki.Pieczemy 45 minut.