Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne do kawy ,Łatwe w wykonaniu i zawsze się udaje.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 336
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 612
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 336
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 612
Składniki
Do miski wsypać: mąkę ,proszek do pieczenia zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach,żółtka ,cukier ,cukier waniliowy ,sól i łyżkę śmietany . Zagnieść ciasto 1/4 ciasta włożyć do zamrażarki a 3/4 na pół godziny do lodówki.
śliwki podzielić na połówki ,dodać 3 łyżki cukru wymieszać zostawić na pół godziny
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia rozłożyć ciasto z lodówki , nakłuć widelcem i rozłożyć śliwki.
Pianę z 4 białek ubić na sztywno dodać cukier puder i budyń pod koniec ubijania . Tak przygotowaną pianę wyłożyć na owoce.
Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce i posypać ciasto.
Piec około 50 minut .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!