Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszystkie ciasta ze śliwkami, czy to ucierane, czy to kruche, wszystkie są pyszne. Dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto kakaowe z dużą ilością śliwek i cynamonu, jest to najlepsze połączenie. To ciasto jest proste w wykonaniu i zawsze się udaje, wykonamy je w 15 minut plus pieczenie. Dodam, że śliwki jeszcze są do kupienia, więc zdążycie je upiec. Zachęcam i smacznego życzę :)
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1241
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1490
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1241
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1490
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Składniki
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i miksujemy kilka minut.
Następnie do masy jajecznej wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia, kakao i cynamon, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Ciasto wykładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wykładamy wcześniej umyte, osuszone i wypestkowane śliwki rozcięciem do góry, posypujemy cynamonem.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy, kroimy i podajemy.
Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm. Ciasto można pokroić na około 16 kawałków.