Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto biszkoptowe z zatopionymi śliwkami i chrupiącą kruszonką.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8718
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8718
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
ciasto biszkoptowe- Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąkę z budyniami i proszkiem. Wymieszać już łopatką. Na koniec wmieszać olej. Wylać do blaszki z papierem do pieczenia 22x36.
Porozrzucać połówki śliwek,brzuszkiem w dół.Jak są kwaśne, to można dodać po szczypcie cukru, na śliwkę.(tutaj były mrożone)
posypka- Zmiksować wszystkie składniki na kruszonkę. Można rękoma rozkruszyć.Kruszonkę rozsypać na śliwkach.
Piec ok. 50-60 min. w 175*C.
lukier-Rozetrzeć puder z sokiem i odrobiną gorącej wody, na lejącą papkę.Polać zimne ciasto. Można tylko oprószyć cukrem pudrem.