Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca gospodyni. Ciasto jest miękkie w konsystencji, słodkie w sam raz, przyjemnie kwaskowe od śliwek, a kruszonka to kropka nad 'i'.
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. C...
Odsłon: 20
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 810
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 178
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. C...
Odsłon: 20
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 810
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 178
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić. Całe jajka ubić z cukrem na puszystą i kremową masę. Następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i margarynę. Wymieszać mikserem ciasto. Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ciasto. Na wierzch ciasta ułożyć wydrylowane połówki śliwek – skórką do ciasta. Składniki na kruszonkę rozetrzeć dłońmi w osobnej miseczce. Następnie posypać nią ciasto. Ciasto piec w 160 stopniach 60 minut, do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.