Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam moją Zebrę. Dwukolorowe, fajnie wyglądające ciasto. Lubię je piec, bo ma wiele zalet: jest proste i szybkie do zrobienia, smaczne, no i ładnie prezentuje się na stole. Zawsze dodaję gazowaną wodę mineralną, bo dzięki temu ciasto staje się bardziej pulchne. Polecam serdecznie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Następnie wsypujemy 1 szklankę przesianej mąki i dalej ubijamy.
Wlewamy powoli 1 szklankę oleju - ubijamy.
Wsypujemy 1 szklankę mąki, dalej ubijając.
Wlewamy 1 szklankę wody gazowanej.
I na koniec wsypujemy 1 szklankę mąki z proszkiem do pieczenia. Całość ubijamy jeszcze chwilę.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao.
Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy margaryną i oprószamy mąką.
Na środek formy nakładamy na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ciasto ma się stopniowo rozlewać).
Pieczemy w 180 stopniach przez 50-55 minut, do suchego patyczka.