Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto ucierane, które się szybko robi, a efekt po prostu robi wrażenie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10491
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4476
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424142
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10491
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4476
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424142
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę wymieszać z proszkiem, 240g cukru i cukrem waniliowym. Dodać jajka, olej i wodę. Całość wymieszać na gładką masę. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać 20g cukru i kakao.
Z jasnego ciasta nałożyć 2-3 łyżki na środek formy, następnie na jasne ciasto nałożyć 2-3 łyżki ciemnego ciasta. Czynności powtarzać do wyczerpania ciasta. Ciasto będzie rozpływało się ze środka na boki i powstanie zebra. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu ostudzić w formie.
Czekoladę z olejem roztopić w kąpieli wodnej. Wylać na ostudzone ciasto. Udekorować posypką. Smacznego :)