Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne ciasto Zebra bez pieczenia
Forma do ciasta ,garnek,szklanka,robót kuchenny,miska
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Składniki
Zaczynam od przygotowania budyniu. 400 ml mleka wlewam do garnka i podgrzewam m Budyń mieszam z resztą zimnego mleka i dodaje do ciepłego mleka. Trzymam na palniku aż zgęstnieje mieszając. Do gorącego budyniu dodaje masło i mieszam by się rozpuściło. Budyń przelewam do miski,nakładam folie i czekam aż przestanie. Zimny budyń wkładam do lodówki na co najmniej 6 godzin. Po tym czasie budyń miksuję . Żelatynę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie W osobnym naczyniu ubijamy.smietanke z łyżką cukru,i mascarpone na sztywno i porcjami dodaje budyń miksując żalu czas. Na sam koniec dodaje żelatynę i ubijamy chwilę. Blaszkę 25 na 25 wykładam papierem do pieczenia i układam herbatniki ciemne,porcję kremu ,herbatniki jasne i znów porcja kremu. I tak do wyczerpania składników. Ciasto wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypuję kakao Polecam bo ciacho jest naprawdę bardzo smaczne