Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne ciasto Zebra bez pieczenia
Forma do ciasta ,garnek,szklanka,robót kuchenny,miska
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2075
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3079
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2075
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3079
Składniki
Zaczynam od przygotowania budyniu. 400 ml mleka wlewam do garnka i podgrzewam m Budyń mieszam z resztą zimnego mleka i dodaje do ciepłego mleka. Trzymam na palniku aż zgęstnieje mieszając. Do gorącego budyniu dodaje masło i mieszam by się rozpuściło. Budyń przelewam do miski,nakładam folie i czekam aż przestanie. Zimny budyń wkładam do lodówki na co najmniej 6 godzin. Po tym czasie budyń miksuję . Żelatynę rozpuścić w wrzątku i poczekać aż przestygnie W osobnym naczyniu ubijamy.smietanke z łyżką cukru,i mascarpone na sztywno i porcjami dodaje budyń miksując żalu czas. Na sam koniec dodaje żelatynę i ubijamy chwilę. Blaszkę 25 na 25 wykładam papierem do pieczenia i układam herbatniki ciemne,porcję kremu ,herbatniki jasne i znów porcja kremu. I tak do wyczerpania składników. Ciasto wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypuję kakao Polecam bo ciacho jest naprawdę bardzo smaczne