Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały Ci białka po wypieku pączków? Przygotuj te proste i ekspresowe ciasto zebra. Chrupiąca skórka i wilgotny środek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Gdy już mamy ubitą pianę, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy na średnich obrotach aż cukier się rozpuści. Piana powinna być lśniąca. Następnie dodajemy małą stróżką olej, cały czas miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy na małych obrotach do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie równe części i do jednej z nich dodajemy kakao. Ciasto z kakao mieszamy aż składniki się połączą. Na blaszkę o wymiarach 24×10 cm wykładamy papier do pieczenia. Łyżką na przemian wykładamy ciasto, raz jasne raz ciemne. Ciasto pieczemy 45 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka.